ALU rolete

Rolete su kvalitetna sjenila koja na brz i jednostavan način  u potpunosti zatamne prostor. Pridonose toplinskoj i zvučnoj izolaciji, potpunom zamračenju, zaštiti prozora i vrata, a uz odgovarajuće dodatke i protuprovalnoj zaštiti.

Moguća je izvedba roleta s vanjskim ili unutarnjim kutijama. Osnovno obilježje vanjskih kutija je da ih je moguće ugraditi naknadno, na već montirane prozore.

Unutarnje rolete se na prozore ugrađuju za vrijeme proizvodnje i na objekt se montiraju istovremeno s prozorima. Ova vrsta rolete ne može se montirati naknadno. Stoga je odluku želite li prozore s roletama ili bez njih potrebno donijeti prije gradnje kuće.

Rolete je moguće otvarati pomoću automata trake ili elektromotora koji se reguliraju pomoću prekidača ( tipkala: nadžbuknih, podžbuknih) te više funkcija daljinskim upravljanjem.

Zbog širokog raspona boja, dizajna i rješenja zatvaranja, kao i dizajna kutije, rolete se mogu smatrati izvornim dekorativnim elementom pročelja u kombinaciji s različitim fasadama, naglašavajući moderan stil kuće.

Zašto ugraditi rolete?

  1. Rolete pružaju odličnu zaštitu od sunca i UV zraka. Ovisno o visini sunca, roletama možete regulirati svjetlost u prostoriji, ali možete i zaštititi namještaj od izbjeljivanja UV zrakama.
  2. Zaštita od buke: rolete su dobar zvučni izolator. Mogu smanjiti razinu buke do 10 decibela.
  3. Rolete su odličan izolator. Kada je vani hladno, toplina ostaje u kući, a kada je vruće, toplina ne ulazi unutra.
  4. Ugradnja roleta otežava mogućnost provale. Današnji moderni sistemi svojom čvrstoćom i robusnošću odbijaju provalnike.
  5. Dizajn i kvaliteta. Rolete osim svoje funkcionalnosti imaju i vizualnu funkciju. Kako je moguće birati između mnoštva boja i različitog dizajna, lako je pronaći rolete koje odgovaraju upravo Vašem ukusu. Aluminijske rolete svojom kvalitetom čine dugogodišnju investiciju, te ih je lako održavati.

Izrađujemo aluminijske rolete s aluminijskom kutijom (vanjska), aluminijskom termo kutijom (unutarnja punjena poliuretanom), PVC kutijom (unutarnja).

U vodilice roleta stavlja se četkica kako ne bi dolazilo do lupanja lamela na vjetru, a četkica pridonosi i tišem radu rolete.

Lamele, vodilice i kutije su napravljene od aluminija koji je elektrostatski plastificiran tako da su materijali i boja postojani na atmosferske utjecaje, a osim povremenog čišćenja nema potrebe za bojanjem ni bilo kakvim održavanjem. Škare koje izbacuju rolete na van su estetski lijepe i čvrste i otporne na udare vjetra.

Roleta s vanjskom okruglom kutijom Rolete izbacivanje na van Rolete Rolete Boje alu lamela za rolete

ALU profili koje koristimo