Zimski vrt

Zimski vrt Zimski vrt Zimski vrtovi i staklene verande i krovovi su najtraženiji kao staklene konstrukcije.  Univerzalni sistemi zimskih vrtova i staklenih verandi pomažu stvoriti dodatni iskoristivi prostor, a koji je moguće koristiti tijekom cijele godine. Zahvaljujući modernim tehnologijama, gotove sve što zamislite postaje izvedivo.

Naša tehnička rješenja sa zaobljenim linijama te uskim presjecima vrlo elegantno izgledaju i osiguravaju optimalnu osvijetljenost prostora.

Izrada zimskih vrtova se u pravilu zasniva na aluminijskim konstrukcijama koje imaju slijedeće prednosti: lagane su i izdržive, omogućuju dizajniranje mnoštva raznolikih krovnih površina, otporne su na vremenske uvjete, te ih je stoga jednostavno održavati.

S gledišta funkcionalnosti zimski vrtovi povećavaju iskoristivi životni prostor svakog objekta, poboljšavaju toplinsku izolaciju što smanjuje troškove grijanja, stvaraju izuzetnu atmosferu te povećavaju životni standard. Pri tome posebnu pažnju treba posvetiti izboru stakla koje ima izolacijska svojstva.

Reflektirajuća stakla najnovije generacije jamče odličnu zaštitu od sunca, toplinsku izolaciju te visoku propusnost svjetlosti.

Zimski_vrt_2

Zimski se vrtovi mogu standardno opremiti niskoemisionim (LOW-E) staklom čiji Ug iznosi 1,1 W/m2K. Niska Ug vrijednost onemogućava gubitak topline te osigurava ugodnu temperaturu u zimskom periodu. Low-e staklo s unutarnje strane ostaje relativno toplo čime se smanjuje rizik od pojave kondenzacije na staklu. Za još bolju izolaciju mogu se koristiti troslojna visokoemisivna stakla s termodistancerima. Reflektirajuća stakla mogu spriječiti zagrijavanje zimskih vrtova okrenutih prema jugu. Zbog svoje niske g-vrijednosti ova stakla jamče odličnu zaštitu od sunca, a što je osobito važno za staklene krovove. Zakonske odredbe o sigurnosti zahtijevaju uporabu dvostruko laminiranih sigurnosnih stakla u krovnim konstrukcijama. Za one koji ne žele prozirna stakla zimskog vrta, moguća je i izvedba u mat neprozirnoj verziji. Uporabom sigurnosnog kaljenog stakla dodatno se povećava zaštita od tuče i veće količine snijega.

Zimski_vrt_3Čišćenje staklenih krovova u mnogim slučajevima predstavlja problem. Kako bi to izbjegli možemo koristiti staklo sa specijalnim premazom koji koristi sunce za razgradnju organskih nečistoća što se skupljaju na staklenim površinama. Sitne čestice prljavštine zatim ispire kiša, ili se mogu isprati mlazom vode. Stakla s efektom samočišćenja posebno se preporučuju u područjima gdje učestalo padaju kiše.